Gå til indhold

5 skarpe til næstformændene i FusionsMED

Inden årsskiftet gør vi status sammen med MED-næstformænd Susan Reinholdt, Annette Møllgaard og Susanne Rønn Haunsvig.
Susanne Rønn Haunsvig
Susanne Rønn Haunsvig er en af næstformændene i FusionsMED.

FusionsMED har været et af de mest centrale fora i fusionsprocessen. Udvalget har blandt andet været en vigtig medspiller omkring organisatoriske strukturændringer, økonomi og samarbejdsværdier.

Her lige inden årsskiftet, gør vi status og stiller næstformændene 5 skarpe om udvalgets arbejde i 2024.

Hvad er det vigtigste FusionsMED har opnået i 2024?

Vi kan vist roligt sige, at 2024 har været et rigtigt fusionsår. Der har været rigtig mange vigtige emner og problemstillinger på bordet i dette forum, og dialogerne vi har haft omkring dem, har været byggesten på vejen. Fx var udvalget allerede i 2023 med til at indlede fusionen med at vælge og sammensætte det nye FusionsMED.

Også udbredelsen af arbejdet med at fastlægge vores fælles kerneværdier har udvalget været inde over. Og så har der hele vejen igennem været rigtig stor fokus på samarbejde på alle niveauer af organisationen.

På den helt overordnede bane, så er vi nødt til at fremhæve det enorme relationsarbejde, der er – og stadig bliver – udført i vores MED-udvalg.

SUH er en meget stor og kompleks organisation med tre hovedmatrikler og medarbejdere på samtlige lokationer i hele regionen.

Vi er forskellige, og det er der mange årsager til. Selvom alle går til bordet for at ’mødes på midten’, så må vi også bare være realistiske og erkende, at det tager tid og tålmodighed at lære hinanden og vores forskellige hverdage at kende på tværs af matrikler og kulturer.

Derfor synes vi, at det vigtigste, vi har opnået i 2024, er at finde hinanden. At skabe tillid, bygge relationer og lægge et fælles fundament for vores fremtidige MED-arbejde på SUH. Vi er ikke i mål med endnu, men vi er godt på vej, og det er vigtigt.

Hvad har været den største udfordring i 2024?

Det er vores helt klare ønske, at SUHs medarbejdere oplever, at de ting, de bærer ind til os i MED-udvalget, også bliver løftet og behandlet. At der er transparens omkring, hvad vi arbejder med, hvorfor og hvordan.

Samtidig erkender vi også, at vi i 2024 har været nødt til at prioritere behovet for og arbejdet med at lære hinanden at kende. Vores fokus har været mere indadvendt – ind mod os selv og vores samarbejde i MED-forummet – end ud mod vores kolleger i resten af organisationen.

Den tendens vil vi meget gerne gøre op med i 2025. For MED-udvalg duer ikke, hvis ikke medarbejdernes medindflydelse og medbestemmelse er synlige i de forandringer, vi arbejder med som organisation.

Vores nytårsforsæt er derfor, at vi i 2025 vil styrke kommunikationen til og med vores kolleger på hele SUH. Det er der brug for.

Fra nytår bliver FusionsMED igen til et almindeligt OmrådeMED og skifter navn til MED-SUH.

Betyder det noget for, hvordan udvalget arbejder?

Som udgangspunkt betyder det ikke noget. Vi fortsætter det arbejde, vi er i gang med. Der har i efteråret været afholdt valg til det kommende MED-SUH, og heldigvis fortsætter langt størstedelen af medarbejderrepræsentanterne i deres hverv.

Det er vi meget glade for, fordi det betyder, at der er masser af bærende kræfter, der sikrer, at vi kan fortsætte med at bygge videre på det fundament, vi er i gang med at etablere sammen.

Samtidig ser vi det også som en stor fordel, at Region Sjællands Hoved-MED har truffet beslutning om, at valgperioden til MED-udvalg forlænges fra to til fire år.

Det giver de valgte repræsentanter langt bedre mulighed for at komme ind i arbejdet. Og så giver det os arbejdsro til at fokusere på de opgaver og forberedelser, vi sammen skal løfte frem mod den kommende fusion med Region Hovedstaden i 2027.

Hvor mange medlemmer er der i det nye MED-SUH?

Når det nye udvalg træder sammen efter nytår, vil det bestå af i alt 17 medarbejderrepræsentanter og 14 lederrepræsentanter – herunder vores sygehusdirektør og udvalgsformand Ricco Dyhr.

I fusionsåret har det været vigtigt for os at sikre, at så mange som muligt var med ved bordet – netop fordi vores organisation er så kompleks.

Med overgangen til almindeligt OmrådeMED skulle vi som udgangspunkt reducere antallet af medarbejderrepræsentanter til 14. Her forhandlede vi os dog frem til, at der fremadrettet skal være 17 for fortsat at sikre den brede repræsentation.

Selvom fusionsarbejdet på mange punkter er ved at være officielt afsluttet, så er vi stadig en organisation, der i de kommende år står overfor en masse læring, udvikling og forandring. Her har vi brug for stærke fællesskaber som MED-SUH til at sikre, at vi ser og hører hinanden på vejen, så alle kommer med.

Vi lykkes kun sammen.

Hvor kan vi få mere at vide om MED-SUHs arbejde?

Alle kan løbende følge med i vores arbejde i MED ved at læse udvalgets mødereferater. Men vi vil også gerne opfordre til, at man tager en snak med sine lokale MED-repræsentanter – uanset om man har konkrete spørgsmål eller bare gerne vil vide lidt mere om, hvad udvalget generelt arbejder med.